Беленюк розповів, як діяти при атаці спереду / скріншот з відео

Спортсмен і депутат від фракції "Слуга народу" Жан Беленюк записав відео, в якому показав бійцівські прийоми самооборони «для депутатів, на яких періодично здійснюються напади».

Читайте такожЗавтра суд обере запобіжний захід для Ляшка

Відповідні відео Беленюк виклав на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

По всій видимості, нардеп натякав на недавній напад лідера "Радикальної партії" Олега Ляшка на депутата від "Слуги народу" Андрія Геруса в аеропорту "Бориспіль".

"Коли вас починають брати за сорочку - підворот! А коли вас атакують спереду - кидайте прогином!" - сказав Беленюк, продемонструвавши два прийоми самооборони.

Як повідомляв УНІАН, колишньому народному депутату, лідеру Радикальної партії Олегу Ляшку сьогодні, 18 листопада, було повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 346 (погроза або насильство щодо державного діяча, умисне заподіяння такій особі тілесних ушкоджень у зв’язку з його державною діяльністю) Кримінального кодексу України. Очікувалось, що сьогодні ж суд обиратиме йому запобіжний захід. Як повідомляла Гайовська, у клопотанні йдеться про взяття під варту Ляшка без альтернативи застави або будь-якого іншого альтернативного запобіжного заходу.

Кримінальне провадження здійснюється за фактом інциденту, який стався між ним та народним депутатом з фракції "Слуга народу" Андрієм Герусом у залі офіційних делегацій аеропорту "Бориспіль" 6 листопада.

Сам Ляшко повідомив у Facebook і про вручення йому ще й виклику на допит. Він заявив, що прийде на допит, хоч і вважає, що "справа сфальсифікована і є політичним переслідуванням".