REUTERS

Міжнародний суд Організації Об'єднаних Націй встановив, що Росія має до 8 грудня 2020 року подати контрмеморандум у справі про порушення двох міжнародних конвенцій - про боротьбу з фінансуванням тероризму та про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Про це повідомляється на сайті суду від 19 листопада.

Читайте такожЗеркаль пояснила, що чекає на Росію у разі остаточного програшу в суді ООН

Відео дня

У повідомленні зазначається, що, відповідно до рішення від 8 листопада, Міжнародний суд ООН «встановив 8 грудня 2020 року граничним терміном для подання контрмеморандуму у справі, що стосується застосування Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації (Україна проти Росії)».

Як повідомляв УНІАН, 8 листопада Міжнародний суд ООН вирішив, що має юрисдикцію розглядати позов України до Росії через фінансування нею тероризму на Донбасі, відповідно до Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму, а також через порушення прав кримських татар і українців в окупованому Криму - відповідно до Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Зокрема суд відхилив попередні заперечення РФ за позовом. Тепер суд має розпочати розгляд позову України по суті.

Заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявила, що суд ООН у 2022 році має розпочати розгляд по суті позову України проти Росії про порушення двох конвенцій.