REUTERS

Українські чиновники обговорюють шляхи покращення відносин країни з американським президентом Дональдом Трампом на тлі розслідувань щодо його імпічменту.

Про це повідомляє CNN з посиланням одразу на два поінформованих джерела.

Читайте такожСША продовжать допомагати Україні у боротьбі з корупцією – Помпео

Відео дня

Співрозмовники видання, які нещодавно зустрічалися з українськими офіційними особами, сказали, що українське керівництво все ще може оголосити про нові розслідування, політично вигідні Трампу.

Водночас незрозуміло, чого саме стосуватимуться ці розслідування та коли їх оголосять. Один співрозмовник сказав, що українські чиновники визнали, що будь-які потенційно можливі розслідування повинні розглядати теперішні проблеми, а не тільки проблеми минулого.

Українське посольство у Вашингтоні не прокоментувало інформацію.

Як відомо, в США розгорівся скандал між Білим домом і Конгресом після появи у ЗМІ повідомлень, що представник розвідки США в рамках програми захисту викривачів порушень надав записку генеральному інспектору, де сказано, що президент Дональд Трамп «пообіцяв» щось лідеру іноземної держави, керуючись власними політичними інтересами.

У ЗМІ припускали, що під час розмови з президентом Зеленським, яка відбулася 25 липня, Трамп міг наполягати на розслідуванні в Україні дій впливового політика від Демократичної партії, колишнього віце-президента Джо Байдена.

Прес-секретар палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі 24 вересня оголосила, що Конгрес починає офіційне ініціювання процедури імпічменту Трампа.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму телефонної розмови Трампа і Зеленського. В стенограмі йшлося, що Трамп просив Зеленського вивчити справу стосовно сина Байдена.

30 вересня Зеленський заявив, що Україна не проводить розслідувань «по команді» інших країн.