В ОБСЄ вітають домовленності лідерів "нормандської четвірки" / фото УНІАН

Чинний голова Організації з безпеки та співробітництва в Європі, міністр закордонних справ та з європейських питань Словацької Республіки Мирослав Лайчак вітає домовленості лідерів країн "нормандської четвірки" на саміті у Парижі.

Про це йдеться у повідомленні на сайті ОБСЄ.

Зокрема, голова ОБСЄ наголосив, що реалізація погоджених кроків стане важливим внеском в урегулювання конфлікту на сході України та забезпечуватиме мир для людей, які потерпають впродовж багатьох років.

Відео дня

Читайте такожУ ЄС заявили, що "нормандський саміт" відкрив нове вікно можливостей для реалізації Мінських угод

"Я дуже радий, що подальші кроки передбачають проведення заходів, в тому числі зобов'зання щодо режиму припинення вогню, розмінування, сприяння обміну утримуваними особами, створення нових зон розведення вздовж лінії зіткнення та відкриття нових пунктів в'їзду та виїзду - конкретних заходів, які просувались при сприянні словацького головування в ОБСЄ, починаючи з початку цього року", - наголосив Лайчак.

Також чинний голова ОБСЄ привітав домовленість лідерів країн "нормандської четвірки" знову зустрітися за чотири місяці для подальшого обговорення політичних питань та питань безпеки, в тому числі організацію місцевих виборів.