Ілюстрація / REUTERS

Посол Франції в України Етьєн де Понсен вважає, що в рамках переговорів виникатиме потреба в уточненні послідовності реалізації різних аспектів Мінських угод.

Як передає кореспондент УНІАН, про це посол сказав на прес-конференції у Києві.

Дипломат заявив, що Мінські угоди лишаються безальтернативною базою для урегулювання ситуації на Донбасі.

Відео дня

Читайте такожУ Зеленського припускають, що він вдруге піде на контакт з Путіним заради обміну полоненими

"З цієї точки зору не йдеться про заміну Мінських угод наразі чимось іншим", - заявив де Понсен.

Водночас посол вважає, що "в рамках політичного переговорного процесу може виникати потреба щодо уточнення чи додаткової інтерпретації певних складових цих угод".

За словами де Понсена, ситуація з часу підписання Мінських угод змінилася.

"Констатуємо, що насправді стосовно певних аспектів Мінських угод немає належної чіткості щодо етапності їх впровадження", - сказав посол.

Він зазначив, що мета нинішніх переговорних процесів полягає також у тому, аби уточнити календар, послідовність реалізації тих чи інших положень Мінських угод.

Крім того, де Понсен зауважив, що наразі ще ніхто не надав кращої пропозиції щодо того, яким саме чином добитися миру на сході України, крім як в рамках "нормандського формату" і мінського процесу.

Як повідомляв УНІАН, 10 грудня на прес-конференції за підсумками саміту лідерів «нормандської четвірки» в Парижі канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила за адаптацію Мінських угод до реалій.

Своєю чергою президент РФ Володимир Путін на цій прес-конференції допустив «гнучкість» деяких положень Мінських угод.

При цьому представник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі Олексій Резніков заявив, що українська сторона підготує пропозиції щодо зміни Мінських угод до наступної зустрічі лідерів країн «нормандського формату», запланованої на березень 2020 року.