Нардеп від партії Порошенка розкритикувала Зеленського / фото: УНІАН

При збереженні п'ятим президентом Петром Порошенком своєї посади зустріч "нормандської четвірки" в Парижі мала б інший порядок денний.

Про це заявила соратник Порошенка по партії і фракції "Європейської солідарності", нардеп Іванна Климпуш-Цинцадзе в інтерв'ю Радіо НВ.

"Я думаю, що це був би інший порядок денний, і я переконана в тому, що Порошенко не виконував би всіх примх Путіна, для того щоб тільки з ним зустрітися - це те, що відбувалося з президентом Володимиром Зеленським протягом трьох місяців підготовки до зустрічі", - заявила вона.

Відео дня

Соратник Порошенка також назвала неприпустимим "виконання домашнього завдання від президента РФ і "політику примирення" з Росією.

"Коли президент України за всю свою каденцію один раз навіть сказав не "Росія - агресор", а сказав "агресивні дії Росії" (це було під час виступу на Генеральній асамблеї ООН), щось з головами у нашої політичної правлячої верхівки не так", - вважає депутат від "Євросолідарності".

Читайте такожМосква може вивести свої війська з Донбасу протягом одного-двох років – Тейлор

Як повідомляв УНІАН, за результатами саміту в "нормандському форматі" 9 грудня у Парижі лідери України, ФРН, Франції і РФ узгодили комюніке, в якому заявили, що підтримують домовленість у рамках Тристоронньої контактної групи по розведенню сил на трьох додаткових ділянках на Донбасі до кінця березня 2020 року.

Також вони заохочують ТКГ сприяти звільненню та обміну утримуваними особами, пов'язаними з конфліктом, до кінця року на основі принципу "всіх на всіх" починаючи з "всіх встановлених на всіх не встановлених".

Читайте такожУ Кучми підтвердили узгодження обміну полоненими до Нового року

Лідери країн "нормандської четвірки" підтримують досягнення протягом 30 днів домовленості в рамках ТКГ про нових пунктах пропуску через лінію розмежування. Крім того, сторони зацікавлені в досягненні домовленостей в рамках "нормандського формату" і ТКГ з усіх правових аспектів закону про особливий порядок місцевого самоврядування (про особливий статус) окремих районів Донецької та Луганської областей з метою забезпечення її функціонування на постійній основі.

Вони вважають необхідним інкорпорувати "формулу Штайнмаєра" в українське законодавство, згідно з версією, узгодженою "нормандської четвіркою" і ТКГ.