Фото: volyn.ua

Родичі Героїв Небесної сотні обурені бездіяльністю правоохоронців та відсутністю реакції на погрози та залякування учасників Революції Гідності з боку представників режиму екс-президента України Віктора Януковича.

Про це йдеться у заяві на сторінці громадської організації "Родини Небесної сотні" у Facebook.

«Ми, рідні Героїв Небесної Сотні обурені бездіяльністю правоохоронних органів, які не проявляють жодної реакції на дії, що містять ознаки кримінальних злочинів - погрози, залякування учасників Революції Гідності - з боку представників режиму Януковича», - йдеться у заяві.

Відео дня

Вони вважають, що в цьому винний заступник глави адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов.

Читайте такожЯк активісти барикадують Лук'янівське СІЗО, протестуючи проти обміну екс-"беркутівців" (фото)

«Така бездіяльність Нацполіції і ГПУ викликає запитання: невже керівництво цих органів забули, за що і проти чого збирався Майдан? Невже будуть терпіти хизування одіозного Портнова, який після масових вбивств його поплічниками наших рідних утік з країни, піджавши хвіст, а зараз осмілів до того, що роздає правоохоронцям доручення і прорікає реванш?» - йдеться в заяві ГО "Родини Небесної сотні".

Також вони закликають виключити зі списку на обмін співробітників «Беркута».

«Якщо нашим правоохоронцям відомо слово «честь», цим збиткуванням з пам‘яті наших рідних треба покласти край. Треба виключити зі списку на обмін беркутівців, а натомість включити у цей список Портнова. Вимагаємо негайної правової реакції на погрози і антидержавну діяльність Портнова. Замість беркутів обміняти Портнова на полонених громадян України яких утримує країна агресор – Росія», - йдеться у заяві.

Як повідомляв УНІАН, у Києві під Лук'янівським СІЗО триває акція протесту проти звільнення екс-"беркутівців", яких судили у справі про вбивство майданівців.