Тейлор звернувся до українців перед від’їздом / фото УНІАН

Тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор завершує свою роботу в Києві і передає повноваження Крістіні Квін. Він наголошує, що дуже оптимістичний щодо нашої країни.

Про це йдеться у відеозверненні Тейлора до українців, опублікованому в Twitter посольства США у Києві.

Читайте такожПомпео відвідає Київ 3 січня: Держдеп опублікував програму візиту

Відео дня

Він зазначив, що, приїхавши до Києва в червні, розумів, що пробуде тут нетривалий час. Однак, наголосив Тейлор, це був чудовий час, адже було обрано нову Раду й з’явилися нові можливості просувати реформи. До того ж, зауважив він, відбувся прогрес у повернення миру на Донбасі та обмін полоненими.

"Час мого перебування був надзвичайним – і далі будуть великі часи. Нові високопоставлені візитери зі США демонструють сильну підтримку України. Це і санкції проти "Північного потоку-2", – зазначив Тейлор.

За словами дипломата, Україну підтримують обидві парті – демократи і республіканці, весь Конгрес, і це дає великі можливості у двосторонніх відносинах країн.

"Я дуже оптимістично налаштований щодо України", – додав Тейлор.

Як повідомляв УНІАН, тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор заперечив тезу американського президента Дональда Трампа про те, що Україна нібито є третьою у світі за корупцією.