Майк Помпео / REUTERS

Державний секретар США Майк Помпео під час телефонної розмови із президентом України Володимиром Зеленським особливо відзначив звільнення полонених і привітав укладення контракту з РФ на транзит газу в Європу.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі глави Української держави.

"Співрозмовники обговорили загострення ситуації на Близькому Сході після атак на коаліційні сили в Іраку та нападу на американське посольство в Багдаді. Сторони погодилися, що будь-які подальші агресивні кроки можуть стати загрозою для стабільності в регіоні та глобальної безпеки. Президент України висловив занепокоєння можливим загостренням ситуації в Іраку та регіоні, якщо сили США та коаліції передчасно залишать країну", - зазначається у повідомленні.

Відео дня

Також Зеленський детально поінформував Помпео про результати домовленостей, досягнутих під час "нормандської зустрічі", та про плани уряду щодо відновлення миру на сході України.

Читайте такожПомпео переніс візит до України через ситуацію в Іраку - Держдеп

Своєю чергою Помпео особливо відзначив звільнення полонених і привітав укладення важливого контракту на транзит газу в Європу.

"Президент України подякував за незмінну підтримку Сполучених Штатів у відновленні миру на сході України та поверненні Криму", - також повідомили у прес-службі президента.

Крім того, Зеленський висловив особливу вдячність президенту США Дональду Трампу та Конгресу за рішення про надання фінансової та матеріальної допомоги Україні у сфері безпеки й оборони.

"Домовлено, що ці та інші питання будуть докладно обговорені під час зустрічі Володимира Зеленського та державного секретаря США", - йдеться у повідомленні.

Крім того, сторони обмінялися привітаннями з нагоди Різдвяних свят.

Як повідомляв УНІАН, раніше стало відомо, що держсекретар США Майк Помпео поговорив телефоном із президентом України Володимиром Зеленським.