Ілюстрація / REUTERS

У Міністерстві закордонних справ України закликали на засіданні Ради безпеки ООН від імені Канади, Німеччини, Швеції та України надати безумовну підтримку експертам у розслідуванні катастрофи літака компанії "Міжнародні авіалінії України" в Ірані.

Читайте такожАвстралія також отримала розвіддані про можливе збиття літака МАУ ракетою

Про це заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця заявив 9 січня на відкритих дебатах Ради безпеки ООН, йдеться у повідомленні на сайті Постійного представництва України при ООН.

Відео дня

"Від імені Канади, Німеччини, Швеції та України я хотів би подякувати всім, хто висловив співчуття у зв’язку з катастрофою пасажирського літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" поблизу міжнародного аеропорту Тегерана. Ми вдячні за слова підтримки сім’ям та близьким загиблих у цій трагічній катастрофі", - наголосив Кислиця.

Він нагадав, що загинули 176 осіб, серед яких громадяни Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану, Німеччини та Великої Британії.

"Обставини цієї катастрофи досі достеменно не з’ясовані. Зараз фахівці мають розслідувати її причини та знайти відповідь на питання, що ж спричинило цю трагедію. Для цього нашим експертам має бути надана безумовна підтримка у розслідуванні цього інциденту", - зауважив Кислиця.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ, вилетів з аеропорту о 6.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.

Причини трагедії встановлює іранська сторона із залученням, у разі погодження, правоохоронних підрозділів і компетентних органів інших країн. В Ірані також перебуває група українських експертів.