Станік
Сюзанна СТАНІК, указ про призначення якої суддею Конституційного Суду України 3 квітня ц.р. скасував Президент України Віктор ЮЩЕНКО, своєю заявою про відкликання підпису з-під деяких рішень Конституційного Суду України, по суті, визнала, що вступила на посаду судді цього суду з порушеннями закону.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Президента України, так прокоментував дії С.СТАНІК керівник Служби з представництва в судах України інтересів Президента та створених ним консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів і служб Секретаріату Президента України Руслан КИРИЛЮК.

Він уточнив, що за весь період перебування на посаді судді Конституційного Суду С.СТАНІК була суддею-доповідачем лише за однією справою, за якою КС виносив рішення.

Відео дня

Водночас представник Секретаріату наголосив, що чинним законодавством, зокрема, законом «Про Конституційний Суд України», не передбачено можливості відкликання підписів суддями, а також перегляду рішень Конституційного Суду з таких підстав.

Довідка УНІАН. 1 травня 2007 року Президент В.ЮЩЕНКО звільнив С.СТАНІК із посади судді КС у зв`язку з порушенням присяги.

Разом із тим 25 березня 2008 року Верховний суд України поновив С.СТАНІК на посаді судді КС. У свою чергу Президент, відповідно до цього рішення ВСУ, 2 квітня поновив С.СТАНІК на посаді судді КС.

Уже 3 квітня В.ЮЩЕНКО скасував указ Президента від 25 березня 2004 року № 368 «Про призначення С.СТАНІК суддею Конституційного Суду України». Як йдеться в документі, С.СТАНІК звільнено "у зв`язку з порушенням процедури вступу на посаду судді Конституційного Суду України".

Сьогодні, 7 квітня, С.СТАНІК заявила, що тимчасово відкликає всі свої підписи під документами КС із 22 квітня 2004 року до 3 квітня 2008 року.