Колегія суддів постановила залишити апеляційну скаргу захисника без задоволення / 24 канал

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила в силі ухвалу щодо продовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою екс-заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юрію Гримчаку.

Про це йдеться у повідомленні АП ВАКС.

«Сьогодні, 15 січня, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула в судовому засіданні апеляційну скаргу захисника підозрюваного екс-заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 24 грудня 2019 року про продовження строку тримання під вартою стосовно підозрюваного. За результатами судового розгляду колегія суддів постановила залишити апеляційну скаргу захисника без задоволення», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожВАС залишив під вартою екс-заступника міністра Гримчака

Зазначається, що дане рішення набрало законної сили з моменту його проголошення та оскарженню не підлягає.

Як нагадали у ВАКС, ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 24 грудня 2019 року підозрюваному продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 14 лютого 2020 року включно та визначено заставу у розмірі 1 млн 999 тис. 761 грн.

Підозрюваному інкримінується вчинення діяння за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28 - ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Як повідомляв УНІАН, 14 серпня 2019 року правоохоронці затримали Гримчака і його «помічника» Ігоря Овдієнка під час одержання 480 тис. доларів хабара.

За даними слідства, загалом затримані вимагали від підприємця 1,1 млн доларів за нібито сприяння в ухваленні рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави.

15 серпня Гримчаку та Овдієнку було повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу.

16 серпня Деснянський районний суд Чернігова призначив Гримчаку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 6 млн грн. 8 жовтня Печерський районний суд Києва продовжив його тримання під вартою до 14 листопада.

Наприкінці жовтня Гримчаку та Овдієнку змінили підозру з шахрайства на зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2) КК України.

14 листопада Вищий антикорупційний суд продовжив на два місяці термін тримання під вартою колишнього заступника міністра Гримчака.

20 грудня суддя Вищого антикорупційного суду зменшив у три рази суму застави Гримчаку.