Маасікас радить українцям не здаватися і продовжувати відстоювати євроінтеграційні прагнення / фото УНІАН

Голова представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас радить офіційному Києву демонструвати не лише амбіції, але й наполегливість у євроінтеграції.

Читайте такожГончарук здійснить робочий візит до Швейцарії

Як передає кореспондент УНІАН, про це Маасікас сказав під час публічної дискусії "Порядок денний європейської інтеграції: амбіції України на 2020-й рік", організованої проектом "Громадська синергія".

Відео дня

За його словами, він повідомить своєму керівництву у Брюсселі, що "український уряд, який є дуже делікатним щодо українського європейського шляху, перебуває під постійним величезним тиском не лише з боку українського парламенту... але й перебуває під оптимально можливим демократичним тиском з боку його власних громадян, його власного суспільства задля досягнення результатів".

У цьому зв'язку, на переконання Маасікаса, вимоги українського суспільства до влади є важливими для Брюсселя.

Посол ЄС зазначив, що його рідна країна – Естонія - перед вступом до Євросоюзу була амбіційною і проактивною у своїй євроінтеграції, проте в Євросоюзі дотримувалася більш стриманої позиції.

Водночас, Маасікас радить українцям не здаватися і продовжувати відстоювати євроінтеграційні прагнення.

"Але так відбувається, що з багатьма партнерами і, безсумнівно, з більшістю сусідів, коли один сусід наближається (в євроінтеграції) і бажає більшого, ЄС завжди реагує трохи повільніше, аніж країна-сусід хотіла би цього. І важливо для усіх зрозуміти, хто чинить на ваш уряд тиск, що демонстрація амбіцій i натиск на ЄС - це не легка робота", - заявив Маасікас і закликав продовжувати цей тиск, оскільки у кінцевому підсумку це "може привести до результатів".

"Тож необхідні не лише амбіції, але й наполегливість", - сказав Маасікас і визнав, що на даний момент український уряд виконує свою роботу належним чином.