REUTERS

У Кремлі заявляють, що курс щодо України незмінний, Москва продовжує виступати за «налагодження відносин».

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, відповідаючи на питання, чи відповідають дійсності заяви в ЗМІ про зміну підходів політики Росії по відношенню до України.

«Ми вже говорили, що ні про яку зміну мови йти не може... Стратегія Кремля ніколи не ґрунтувалася на ідеях протистояння з Україною, і глава держави неодноразово говорив, що Росія виступає і виступала за налагодження відносин між двома країнами, бо та ситуація, в якій перебуває, неприйнятна і взагалі суперечить історичній логіці», - заявив Пєсков.

Відео дня

«На цьому завжди ґрунтувалася стратегія, тому говорити про якісь зміни неможливо, ніяких змін тут немає», - додав він.

За словами Пєскова, питаннями України в адміністрації президента РФ займається «де-юре помічник президента РФ Владислав Сурков, по мірі необхідності займається цією темою помічник президента РФ Юрій Ушаков разом з управлінням з міжнародних справ, а при необхідності - інші підрозділи, як це завжди буває в АП».

Читайте також"Путін перейшов до плану Б": координатор ІС давши пояснення відставці екс-куратора "ЛДНР" Суркова

На запитання УНІАН, як президент РФ Володимир Путін оцінює роботу Суркова щодо «поліпшення» відносин з Україною, Пєсков сказав: «Я волію залишити без відповіді це питання. Ще раз повторюю – указу немає, без указу обговорювати відставки і передбачати їх мені не хотілося б».

Як відомо, раніше Путін заявляв, що Росія в Криму і на Донбасі «захищає російськомовних», а на Донбас постачають танки і артилерію країни, які симпатизують окупаційним адміністраціям.

З початку року, за інформацією президента України Володимира Зеленського, на Донбасі загинули 11 українських військових.