Місце катастрофи українського літака \ REUTERS

Іран продовжить співпрацювати з іншими країнами у розслідуванні збиття літака "Міжнародних авіаліній України", але сподівається, що більше не буде витоків інформації, яка стосується розслідування.

Читайте такожМіжнародна група з допомоги жертвам катастрофи літака МАУ вимагає від Ірану передати їй "чорні скриньки"

Як повідомляє Європравда, відповідну заяву Організації цивільної авіації Ірану розповсюдило державне іранське агентство IRNA. "Згідно з Конвенцією про міжнародну цивільну авіацію 1944 року (також відомою як Чиказька конвенція), громадську думку слід залучати не шляхом витоку цих результатів, а шляхом пошуку причин повітряної катастрофи, щоб уникнути її повторення. Отже, єдиною стороною, яка має право оприлюднити інформацію про катастрофу, є сторона, відповідальна за її вивчення", - йдеться у заяві.

Відео дня

В Організації цивільної авіації Ірану заявили, що продовжать розгляд різних аспектів катастрофи українського літака в рамках міжнародних та національних норм.

"І організація також продовжить співпрацю з країнами, що беруть участь у цьому. Тим часом Іран очікує, що всі сторони уникатимуть політизації катастрофи та створення перешкод для технічного та експертного процесу", - йдеться у заяві.

В Ірані також заявили, що аудіозапис, який був оприлюднений українськими ЗМІ, разом з деякими іншими документами передали представнику України в рамках звичайної робочої процедури.

"Звуковий файл не був монополізований, оскільки інші рейси, які були на зв’язку з диспетчерською вежею, чули його одночасно. Отже, будь-який витік даних, як-от запис, який був предметом розслідування, суперечить правилам розслідування повітряних катастроф", - зазначили в Тегерані.

Також в організації запевнили, що її не попереджали про будь-які запуски ракет в авіапросторі над Тегераном перед збиттям українського літака. Зазначається, що були зібрані та проаналізовані всі розмови пілотів та диспетчерів, що відбулися в день катастрофи літака МАУ.