Російські ЗМІ опублікували відео допиту українських рибалок / Скріншот

Троє з чотирьох українських рибалок, затриманих російськими силовиками в Азовському морі, визнали факт незаконного вилову риби. Раніше факт браконьєрства нібито визнав капітан затриманого судна.

Читайте такожНардеп назвавши імена українських рибалок, яких росіяни схопили на Азові (фото)

Про це повідомляє "Интерфакс", посилаючись на відеозаписи допитів, поширених у неділю окупаційним "прикордонним управлінням ФСБ по республіці Крим".

Один з допитуваних, як наголошується, повідомив, що знав про заборону ловити камбалу-калкан сітями у відповідності з протоколом російсько-української комісії з питань рибальства в Азовському морі від листопада минулого року.

Усі троє українців на камеру заявили, що претензій до російських прикордонників не мають, "психологічний і фізичний вплив на них не чинився".

Про затримання українського судна в Азовському морі стало відомо напередодні. Російські прикордонники заявили, що капітан судна не виконав вимогу про зупинку і спробував сховатися.

"В ході огляду плавзасобу виявлено понад 290 примірників камбали-калкан, а також незаконне знаряддя лову – ставну сітку. При цьому суднові, реєстраційні документи, в тому числі на право видобутку (вилову) водних біологічних ресурсів, у затриманих відсутні", - заявили в прес-службі так званого "прикордонного управління ФСБ Росії в окупованому Криму".

Народний депутат від "Слуги народу" Павло Мельник заявив, що за його інформацією, росіяни затримали громадян України Сергія Гогу, Олексія Іванова, Василя Тюркеджи і Максима Терехова.