Стали відомі імена українців, затриманих російською ФСБ на Азові / Ілюстрація REUTERS

Українські рибалки, яких російські силовики схопили в Азовському морі, імовірно - громадяни Сергій Гога, Олексій Іванов, Василь Тюркеджи та Максим Тєрєхов. 

Читайте такожУкраїна збільшила вилов риби в Чорному морі

Про це у Facebook повідомив народний депутат від “Слуги народу” Павло Мельник. За його інформацією, затримані - мешканці села Райнівка Приморського району Запорізької області. 

Відео дня

Депутат також навів декілька фото із затриманими. 

“На фото та відео допиту, оприлюдненому у ЗМІ саме Максим Тєрєхов. Це можна стверджувати напевно. ( На фото - Максим з родиною). На чорно-білому фото - Василь Тюркеджи. Наразі інформація стосовно рибалок уточнюється”, - зазначає він. 

Про затримання українського судна в Азовському морі стало відомо напередодні. Російські прикордонники заявили, що капітан судна не виконав вимогу про зупинку і спробував втекти. 

"В ході огляду плавзасобу виявлено понад 290 екземплярів камбали-калкан, а також незаконне знаряддя лову – ставну сітку. При цьому суднові, реєстраційні документи, в тому числі на право видобутку (вилову) водних біологічних ресурсів, у затриманих були відсутні", - заявили в прес-службі так званого "прикордонного управління ФСБ Росії в окупованому Криму". 

Судно вийшло з села Райнівка Приморського району Запорізької області України. Як повідомила так звана "уповноважена з прав людини в Криму" Лариса Опанасюк, команду українського судна затримано на 48 годин.

Прокуратура АРК відкрила за фактом затримання кримінальне провадження.