Сергій Лавров / фото REUTERS

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров стверджує, НАТО "не має стосунку до України" і не повинно втручатися в переговорний процес щодо Донбасу.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це він сказав за підсумками Мюнхенської конференції з питань безпеки.

Читайте також"Реформи наближають Україну до НАТО": Зеленський зустрівся зі Столтенбергом

Відео дня

"Коли вони (НАТО - УНІАН) заявляють, що готові до діалогу з Росією, вони лукавлять, вони відкриті до діалогу, який розуміють як висунення на нашу адресу претензій - перш за все щодо України", - сказав Лавров.

За його словами, жодного разу Рада Росія - НАТО не збиралася "без ультимативної спроби нав'язати нам розгляд українських проблем у цьому форматі".

"Ми відповідаємо, і я про це згадав (генеральному секретарю НАТО Єнсу Столтенбергу, коли ми зустрічалися в Мюнхені, що НАТО не має ніякого стосунку до України. Ми ведемо діалог з тими західними країнами, які займаються українським врегулюванням - перш за все учасниками "нормандського формату" - Францією і Німеччиною", - сказав Лавров.

"Оскільки американці також підключалися до українських розмов, періодично ми маємо контакти і з ними. НАТО не має ніякого стосунку до українських проблем. Альянс ці проблеми може тільки посилювати, постійно заклинаючи, що НАТО чекає Україну з відкритими обіймами до своїх лав", - підкреслив Лавров.