Ілюстрація \ REUTERS

Представник України при Євросоюзі Микола Точицький закликає ЄС змусити Російську Федерацію припинити агресію.

Читайте такожУ МЗС вважають, що санкції проти РФ вдасться зберегти до деокупації Криму

Про це посол України написав у своїй статті для видання Euractiv. Зокрема, дипломат заявив, що зараз не вистачає політичної волі від Російської Федерації, щоби припинити її агресію проти України.

Відео дня

Водночас, на його переконання, наразі необхідна консолідація міжнародної єдності і тиск на Росію. "Єдине, що поважає Кремль - це сила. Я вірю, що сила Європи полягає у її єдності і солідарності, у її готовності захищати основи демократії, у її послідовності і наполегливості до того часу, поки не буде здобуто результату. Сила означає не робити поступки агресору у надії, що він стане вашим другом, сила полягає у тому, щоби змусити агресора змінити його поведінку", - наголосив Точицький.

У цьому зв'язку посол вважає, що єдність, солідарність і ведення переговорів з позиції сили є шляхом до перемоги. "Переговори шляхом принесення у жертву принципів - поваги до міжнародного права, європейських цінностей і людського життя - це шлях у нікуди", - наголосив Точицький.

"Нам потрібна єдність,сила і послідовність, щоби зупинити російську агресію і повернення Кремля до норм міжнародного права. Інакше поступки Росії коштуватимуть Європі дуже дорого", - заявив посол.