Тігіпко і Хорошковський розглядалися як кандидати на посаду прем'єр-міністра / фото УНІАН

Бізнесмени Сергій Тігіпко та Валерій Хорошковський справді претендували на посаду прем'єр-міністра. Президент Володимир Зеленський ввів із ними перемовини.

Про це у на одному з телеканалів заявив перший заступник глави Офісу президента Сергій Трофімов, передає Громадське.

"Називалося прізвище Тігіпка, називалося прізвище Хорошковського. Ці кадри розглядалися, з ними був діалог", - зазначив Трофімов.

Відео дня

За його словами, закритий діалог проводив Володимир Зеленський, тому саме він може пояснити, чому ухвалив своє рішення.

Читайте також"Я не профан": Шмигаль розповів, чим відрізняється від Гончарука

"На мій погляд, рішення по Денису Анатолійовичу (Шмигаль - ред.) дуже мудре і правильне, тому що воно якраз відповідає і сподіванням, і профілю, і компетенції", - розповів заступник.

Трофімов сподівається, що у новому уряді не буде створена штучна боротьба між прем'єром і президентом. Також він наголосив, що такої боротьби не помічав і за Гончаруком.

Як повідомляв УНІАН, 4 березня Верховна Рада призначила Дениса Шмигаля на посаду прем'єр-міністра України. Також парламент затвердив новий склад Кабінету міністрів.

Того ж дня Верховна Рада ухвалила постанову про відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука і відправила у відставку уряд.

Раніше низка українських ЗМІ з посиланням на джерела у владних колах повідомили про можливе призначення бізнесмена, колишнього віце-прем'єр-міністра - міністра соціальної політики (2010-2012 роки) Сергія Тігіпка на посаду прем'єр-міністра замість Олексія Гончарука. Також повідомлялося, що питання про призначення нового прем'єра хочуть вирішити в найближчі два тижні.

Згодом сам Зеленський заявив журналістам, що зустрічався з Сергієм Тігіпком.