Арсеній Яценюк / Фото nfront.org.ua

Звернення колишнього прем’єр-міністр України Арсенія Яценюка до приватної лікарні не має нічого спільного з діагностикою вірусного захворювання.

Читайте такожВ МОЗ пропонують закрити кафе та ресторани через коронавірус

Про це повідомила його прес-секретарка Ольга Лаппо на своїй сторінці у Facebook, коментуючи інформацію про те, що Яценюк начебто у кволому стані із маскою на обличчі звернувся в одну з приватних клінік.

Відео дня

«Прохання не поширювати паніку і домисли. У мережах з’явилася новина, що Арсенія Яценюка побачили в лікарні. Навколо цього вже з’явилося багато спекуляцій і припущень. З Арсенієм Яценюком все гаразд. Він справді був у клініці, але з причин, які не пов’язані з жодним ГРЗ. Це було планова процедура, яка не має нічого спільного з діагностикою вірусного захворювання», - написала вона.

Раніше деякі ЗМІ повідомили, що Яценюка помітили в медичній масці і в знесиленому стані біля київської приватної лікарні. Яценюку допомагали йти до вхідних дверей, притримуючи під руки. Охоронець, який супроводжував політика, також був у медичній масці.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 15 березня у світі зафіксовано 156 399 випадків захворювання коронавірусом COVID-19 – більш ніж на 10 тисяч більше, ніж за попередню добу. 73 968 осіб одужали, а 5833 – померли.

Найбільше від вірусу постраждали Китай (80 995 випадків), Італія (21 157 випадків) та Іран (12 729). В Італії за добу зафіксовано понад 3 тисячі нових випадків захворювання.