Ілюстрація / REUTERS

Заступник голови фракції "Голос" Ярослав Железняк заявляє, що позачергове засідання Верховної Ради може відбутися цього тижня.

Про це йдеться у переданому УНІАН повідомленні прес-служби фракції "Голос" за підсумками онлайн-наради керівників фракцій та груп.

Читайте такожДепутати не представлені в Раді по епідемії коронавірусу – Разумков

Відео дня

"Позачергове засідання Ради може відбутися ще цього тижня. Порядок денний узгоджується", - зазначив Железняк.

Крім того, він зауважив, що під час засідання обговорювалося ставлення фракцій до ідеї запровадження надзвичайного стану. "Більшість фракцій виступили категорично проти запровадження надзвичайного стану", - повідомив він.

Також, за словами Железняка, обговорювалося формування законопроектів, які повинні бути ухвалені на позачерговому засіданні і формат їх ухвалення - формат засідання чи голосування.

"Всі ці питання обговорювалися, рішення фінальне поки не прийняте. Чекаємо на оголошення позачергового засідання", - констатував Железняк.

Як повідомляв УНІАН, раніше сьогодні, 23 березня, співголова фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко написала у Facebook, що відбулося засідання Погоджувальної ради в онлайн-режимі, на якому обговорювалося питання можливого позачергового засідання Верховної Ради. «Щодо перспективи введення надзвичайного стану і дистанційного голосування, а є велика вірогідність їх введення, то «Європейська солідарність» категорично проти, бо бачимо в цьому надзвичайні ризики для країни і демократії», - додала вона.