гройсман / УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав голова Верховної Ради, голова Конституційної комісії Володимир Гройсман сьогодні на брифінгу.

“Ми не отримували окремих пропозицій від Тристоронньої контактної групи. Як отримаємо в рамках Конституційної комісії, то абсолютно публічно будемо розглядати”, - наголосив Гройсман.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо інформації в ЗМІ, що нібито ЄС пропонує надати Донбасу особливий статус ще до того, як бойовики та РФ почнуть виконувати Мінські угоди, Гройсман зазначив, що таку інформацію бачив у ЗМІ, але потім вона була спростована. Він наголосив, що “жодної офіційної позиції щодо цього від ЄС немає”.

Відео дня

Читайте такожЄС спростовує вимоги до України надати Донбасу особливий статус до припинення вогню

Голова ВР наголосив, що “суверенні питання України” мають вирішуватися всередині країни. Він нагадав, що “у нас є закон про особливості місцевого самоврядування на окремих територіях, і я думаю, що цього достатньо як інструмент для того, щоб розвивати місцеве самоврядування на окремих частинах України”.

Відповідаючи на запитання щодо того, чи в Конституції визнається Крим як частина України, Гройсман сказав: “Хочу підкреслити, наголосити, затвердити, підтвердити, що Автономна Республіка Крим є в складі України, і це є Україна”.

“Те, що Росія окупувала частину території України, означає тільки єдине, що Україна буде боротися за повернення Криму і ми будемо робити це максимально в усі можливі способи”, - зазначив Гройсман.

Він додав, що в Конституції передбачено, що Україна є унітарною державою “з усіма областями, і в тому числі з АРК”.