Експерти негативно оцінили призначення Венедіктової генпрокурором / Фото: УНІАН

Експерти вважають, що призначення Ірини Венедіктової генеральним прокурором негативно вплине на майбутнє України.

Як передає кореспондент УНІАН, результати відповідного опитування на онлайн-конференції представив політичний аналітик Фонду “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва Андрій Сухарина.

Читайте такожПоловина експертів допускає введення надзвичайного стану в Україні

Відео дня

"Серед тих чотирьох подій, вплив яких на майбутнє України ми запропонували визначити, на жаль, всі вони мають скоріше негативний характер. Точно негативним є призначення Ірини Венедіктової генеральним прокурором. У тому, що воно матиме негативний характер впливу, майже всі експерти погоджуються. Експерти в оцінці негативного характеру цього впливу навіть одностайніші, ніж в оцінці наслідків коронавірусу", - зазначив він.

За даними опитування, менш негативно, але скоріше негативно, опитані експерти оцінюють формування уряду Дениса Шмигаля.

"І, звісно, негативними подіями є світова пандемія коронавірусу та падіння фондових ринків, а також цін на нафту. Але вони, окрім свого негативного характеру, ще мають і дуже потужний вплив на майбутнє України", - розповів про результати дослідження Сухарина.

***Опитування проведено Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва з 26 березня по 1 квітня. Всього опитано 58 експертів.