Ілюстрація / REUTERS

Верховна Рада сьогодні, 13 квітня, зібралася на позачергове пленарне засідання.

Як передає кореспондент УНІАН, на засіданні зареєструвалися 357 народних депутатів.

На засіданні передбачається розглянути зміни в держбюджет-2020, питання щодо посилення відповідальності за підпал рослинності та забруднення повітря, зміни закону про захист населення від інфекційних хвороб щодо запобігання поширення коронавірусу.

Відео дня

Крім того, в порядку денному міститься 13 проектів постанов про скасування рішення Верховної Ради від 31 березня про ухвалення закону про ринок землі в Україні.

Читайте такожНа сьогоднішньому засіданні Ради очікують побачити Зеленського - нардеп

Також розглядатиметься законопроекти про внесення змін до законів "Про Антимонопольний комітет України" та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення системи органів Антимонопольного комітету (№3132) і про національну інфраструктуру геопросторових даних (друге читання) (№2370).

Крім того, буде розглянуто проект закону про внесення зміни до розділу XI "Перехідні положення" Кримінального процесуального кодексу України щодо особливостей судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні та розгляду окремих питань під час судового провадження на період карантину, встановленого Кабінетом міністрів з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) (№3276).

Також депутати розглянуть закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" з пропозиціями президента від 19 лютого (№1049).

Як повідомляв УНІАН, народний депутат від "Слуги народу" Іван Шинкаренко не виключає, що 15 квітня відбудеться ще одне позачергове засідання парламенту.