Сергій Верланов / фото УНІАН

За час своєї роботи нова Державна податкова служба (ДПС) за рахунок ліквідації шахрайських схем додатково принесла до бюджету понад 15 млрд грн. Звинувачення екс-міністра фінансів Ігоря Уманського про нібито втрату 5 млрд грн на ПДВ ґрунтуються на фейку, який зробили ті, хто раніше заробляв на цих схемах.

Читайте такожЯкщо хтось із податківців не зрозумів, що правила змінилися, їм не місце в службі – Верланов

Про це в інтерв'ю OBOZREVATEL заявив голова ДПС Сергій Верланов. "Всі звинувачення базуються виключно на вкиданні неперевіреної інформації третіми особами, які і є, найімовірніше, тими ділками, що десятиліттями годувалися на шахрайських схемах. Ці матеріали давно перебувають у полі зору правоохоронних органів і, мабуть, вже кілька разів були перевірені. А ось те, що подібне інформаційне сміття став ретранслювати тоді ще чинний міністр фінансів, дійсно стало сюрпризом для багатьох. І найкращою оцінкою якості цих "доказів" стало негайне усунення пана Уманського від займаної посади", – заявив Верланов.

Відео дня

Як стверджує глава ДПС, повторні використання документів, підміна товарних позицій та інші подібні схеми з ПДВ фактично зникли. "Про промислові масштаби маніпуляцій з ПДВ, які відбувалися в минулому, вже не йдеться", – додав Верланов.

Зараз, як каже голова ДПС, ця тема штучно роздувається з метою дестабілізації фінансової та політичної ситуації в державі в інтересах певних сил. Керівництво податкової інспекції у першу чергу зацікавлене у розслідуванні звинувачень Уманського, в ході якого процесуальний статус Уманського може змінитися.

Як раніше повідомляв OBOZREVATEL, екс-міністр фінансів Ігор Уманський замість того, щоб розробляти антикризовий план, в перші дні своєї роботи одразу ж спробував зняти з посади голову ДПС Сергія Верланова і главу ГТС Макса Нефьодова.