Шокин / Фото УНИАН

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє народний депутат Верховної Ради України Мустафа Найєм.

"Прокурорські розбірки. Прямо зараз у Печерському суді м. Києва за адресою вул. Хрещатик, 24 перший заступник Генерального прокурора Юрій Столярчук вимагає у суду дозвіл на проведення обшуків і вилучення документів з кабінетів слідчих, які вели справи стосовно заступника голови слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна та заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця", - повідомив Найєм.

Читайте такожПорошенко триматиме на особистому контролі "прокурорську справу" на півмільйона доларів (фото)

Відео дня

Крім цього, за словами нардепа, Столярчук вимагає дозволу на доступ до трафіку телефонних номерів слідчих.

Тим часом, згідно з повідомленням, сам генеральний прокурор Віктор Шокін особисто приїхав в Апеляційний суд Києва за адресою пл. Солом'янська 2а, вимагаючи від суду визнати незаконними обшуки у вищезазначених прокурорських чиновників, у яких в ході обшуків буловиявлено понад 500 тисяч доларів, а також цінні папери і коштовності.

Варто зазначити, що дану інформацію підтверджують інші джерела.

"Генеральний прокурор Віктор Шокін пішов на різкий конфлікт зі своїм першим заступником Давидом Сакварелідзе і заступником генпрокурора Віталієм Касько. Генпрокуратура порушила справу проти їх підлеглих - групи слідчих і прокурорів Генеральної інспекції ГПУ, які ведуть справу проти прокурорів-хабарників Корнійця і Шапакіна", - написав на своїй сторінці в Facebook журналіст Юрій Бутусов.

Читайте такожГузир: жодних кримінальних проваджень щодо заступника генпрокурора Сакварелідзе не відкривали

За його даними, в Єдиному реєстрі досудових розслідувань "зареєстровано 13 липня справу № 4201500000001453, відкриту рішенням старшого слідчого з особливо важливих справ управління з розслідування особливо важливих справ Дмитром Сусом".

Таку ж інформацію на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook оприлюднив народний депутат України і один з лідерів партії "Українське об'єднання патріотів" ("УКРОП") Борис Філатов.

"Тільки що я отримав абсолютно достовірну інформацію, що Гузир порушив проти людей Сакварелідзе нову кримінальну справу. І в 14.00 в Печерський суд прибуде ще один заступник генпрокурора Столярчук отримувати санкції на обшук й прослуховування", - написав він.

Як повідомляв УНІАН, 7 липня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у розмірі 3,2 млн грн першому заступнику прокурора Київської області Корнійцю.

Раніше Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у розмірі 3 млн грн першому заступнику начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимиру Шапакіну.

Шапакін і Корнієць були затримані в результаті спільної спецоперації ГПУ і СБУ 5 липня.

Під час обшуків у першого заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ було вилучено 400 тис. доларів, а у заступника прокурора Київської області - значну кількість ювелірних виробів, 65 діамантів і автомат Калашникова.

Встановлено, що вони вступили в корупційний зговір і отримали хабар у розмірі 3 млн 150 тис. грн. Зловмисники вилучили техніку у підприємства, яке займалось видобуванням піску в Київській області, чим заблокували його роботу. За "допомогу" у поверненні техніки прокурори через посередників вимагали та отримали гривневий еквівалент 150 тис. доларів США.

Обом затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає безальтернативне позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна.