REUTERS

Про це розповів високопосадовець з команди президента України Петра Порошенка, пише Європейська правда.

"Ближчим часом РНБО нарешті ухвалить пакет секторальних та персональних заходів проти Російської Федерації", - запевнив він.

"Імовірно, що необхідне рішення буде ухвалене вже до кінця серпня", - додав посадовець.

Відео дня

Читайте такожЄлісєєв: ЄС у вересні може продовжити санкції проти деяких росіян

Очікується, що секторальні та персональні санкції, які мають бути впроваджені, практично дзеркальні європейським.

За словами співрозмовника, очікується, що така обіцянка прозвучить на переговорах президента Порошенка з європейськими партнерами під час ближчих закордонних візитів – це дозволить зміцнити єдність ЄС у питанні збереження існуючих санкцій.

"Ми маємо показати, що ми в одній обоймі з тими європейськими країнами, які потерпають від санкцій", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, 12 серпня Кабінет міністрів України схвалив новий пакет додаткових санкцій проти Російської Федерації і відправив їх на розгляд Ради національної безпеки і оборони України.

Нагадаємо, 11 серпня набрали чинності розширені санкції США проти Росії і українських екс-чиновників, причетних до розкрадання державних активів і зловживань на держслужбі.

Як повідомив посол України в США Валерій Чалий, до розширеного санкційного списку увійшли 7 фізичних осіб та 6 компаній, які ухилялися від введених санкцій (зокрема, пов'язаних із Г. Тимченком, Б. Ротенбергом і концерном "Калашников"), 2 російські компанії, які задіяні у військово-промисловому комплексі РФ, 4 колишніх українських високопосадовців та їхніх пособників, причетних до розкрадання державних активів і зловживань на держслужбі, афільована з Олександром Януковичем (старший син екс-президента Віктора Януковича) компанія – ПАТ "МАКО Холиінг". Також у списку санкцій - 5 операторів кримських портів і 1 кримський оператор поромних перевезень, 35 компаній, які контролюються раніше внесеними до переліку санкцій особами, а також ті, чиї більш як 50% капіталу контролюють російські "Внєшекономбанк" і "Роснефть".

За словами Чалого, розширення санкційного списку також покликано узгодити існуючі обмеження з іншими членами міжнародної коаліції країн, зокрема ЄС і Канадою, які підтримують Україну в протистоянні збройній агресії РФ. Крім того, Мінфін США намагається забезпечувати максимальне інформування представників американського бізнесу щодо необхідності дотримання санкцій.

Санкції щодо РФ з боку більшості розвинутих країн були введені влітку 2014 року у відповідь на анексію Криму, а також розв'язання бойових дій на Донбасі.