REUTERS

Як повідомляє прес-служба Білого Дому, про це йшлося під час телефонної розмови Байдена з президентом України Петром Порошенком, що відбулась 28 серпня.

"Віце-президент також надав особливого значення рішучій підтримці Сполученими Штатами конституційних змін, запропонованим президентом Порошенком та українською Конституційною комісією, які дозволять запровадити змістовну децентралізацію влади згідно з відповідними положеннями Мінських угод за збереження унітарного державного устрою України", - наголошується у повідомленні.

Читайте такожУ Кабміні назвали області-аутсайдери по впровадженню децентралізації

Відео дня

Також Байден привітав Порошенка з досягненням угоди між Україною та закордонними кредиторами щодо реструктуризації державного боргу, а також позитивно оцінив повідомлення про домовленість декількох реформаторських українських політичних сил брати участь у місцевих виборах у жовтні 2015 року єдиним списком кандидатів.

Як повідомляв УНІАН, Порошенко сподівається, що Верховна Рада України у понеділок, 31 серпня, підтримає законопроект про внесення змін до Конституції в частині децентралізації.