У Санкт-Петербурзі у виставковому комплексі "ЛенЕкспо" сьогодні відкривається XII Міжнародний економічний форум.

У форумі беруть участь близько восьми тисяч чоловік. Серед них - глави держав і урядів, підприємці, провідні економісти і аналітики з різних країн світу. Всього очікується близько ста двадцяти зарубіжних делегацій. Нинішній економічний форум набуває все більше рис світської події. Близько 20 всесвітньо відомих багачів-мільярдерів на форум вирішили приїхати морем - на своїх особистих яхтах. Але головним об`єктом загальної уваги, як завжди, став мільярдер Роман Абрамович.

Його 115-метрова яхта Pelorus, як завжди, не помістилася у місці загального швартування для гостей у "Ленекспо", і її довелося швартувати на Англійській набережній недалеко від крейсера "Автора" - на "віповій" стоянці, яка щорічно використовується для іноземних політиків і зірок економіки, пише "Московський комсомолець".

Відео дня

Газета відзначає, що міські власті "припаркували" цю яхту, вартістю 129 млн. доларів, безкоштовно, тоді як іншим яхтам, що припливають на міжнародні регати або фестивалі, стоянка в центрі Петербурга обходиться не менше трьох-чотирьох тисяч доларів в добу.

 newsru