Кононенко / Фото УНИАН

Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"На нашій фракції ми обговорювали деякі кандидатури, можливі зміни в складі уряду. Це обговорення було на рівні депутатських груп нашої фракції. Офіційного рішення фракція не приймала. Коли дійде справа до ротації в уряді, коли це питання буде на порядку денному, звичайно, ми розглянемо це на фракції, буде офіційна позиція фракції, і ми визначимося щодо наших кандидатур", - заявив Кононенко.

На його думку, на прийняття кадрових рішень не варто чекати на наступному сесійному тижні, оскільки порядок денний на цей тиждень вже сформовано.

Читайте також"Самопоміч" хоче переписати коаліційну угоду, але не виходити з коаліції

"Там досить багато питань, багато законів підійшли до другого читання, які необхідно приймати. Але ми працюємо два сесійних тижні поспіль, і я не виключаю, що на наступний сесійний тиждень, можливо, будуть винесені кадрові питання, але це залежить від деяких факторів: це бажання коаліції приймати рішення про зміни, тут потрібні голоси і узгодженість позицій партій коаліції; по-друге, це бажання уряду та прем'єр-міністра робити подання, і третє - це вже голосування в залі. Якщо всі ці три чинники збігаються, я не виключаю, що наступного тижня може бути, в тому числі, і розгляд кадрових питань", - зазначив заступник голови фракції БПП.

Кононенко також підтвердив, що кандидатура заступника голови Адміністрації президента Віталія Ковальчука обговорюється на посаду віце-прем'єр-міністра.

Також Кононенко заявив, що сам поки що має завдання в парламенті і на посаду в Кабміні не претендує.