Скриншот

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сьогодні заявив на засіданні Радбезу ООН.

«Ті інструменти, які пропонувалися ОБСЄ для врегулювання кризи, включаючи швейцарську «дорожню карту» виявилися не реалізованими в першу чергу через небажання Києва шукати рішення на шляхах відкритого діалогу з різними регіонами і здоровими політичними силами, порядок денний дозволили диктувати «радикалам», - вважає він.

«У цьому вбачається причина не лише повного розбрату в економічному і політичному житті України, а й невиконання Києвом ряду ключових положень Комплексу заходів, погодженого в Мінську лідерами «нормандської четвірки», - переконаний постпред РФ в ООН.

Відео дня

Читайте такожЧуркін поставив під сумнів легітимність української влади і звинуватив її в "прихильності неонацизму"

Довідка УНІАН. Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим і почала дестабілізувати обстановку на Донбасі.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон.

Читайте такожРада визнала геноцид кримських татар та назвала політику Росії щодо них етноцидом

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили ряд економічних санкцій.