REUTERS

Держава має активно захищати своїх громадян і порушити кримінальні справи проти осіб, які викрали Надію Савченко і влаштували над нею судилище, повідомляє сайт "Народного фронту" з посиланням на заяву нардепа Георгія Логвинського.

"Дії, які сьогодні застосовуються російською владою щодо Надії Савченко, носять явний кримінально-правовий характер. Зокрема, це ст.146 КК України – "Незаконне позбавлення волі або викрадення людини", - зазначив він.

Народний депутат наголосив, що Надію Савченко фактично викрали, і сьогодні російські суди та прокурори здійснюють незаконні дії і порушують її право на свободу.

Відео дня

"Тому я вже сьогодні звернувся в прокуратуру з вимогою відкрити кримінальне провадження з цього факту та скласти список для притягнення до відповідальності осіб, які беруть участь у цьому ганебному судилищі нашого громадянина Надії Савченко", – додав представник партії.

"Згідно законодавства України, покарання за злочин передбачає ув’язнення терміном від 5 до 10 років", – сказав він.

Читайте такожДепутати Європарламенту вимагають від Росії негайно звільнити Савченко

"Ми будемо притягувати всіх цих осіб до відповідальності, щоб російські найманці, які виконують волю свого шефа, усвідомлювали, що їхні дії не залишаться безкарними, і рано чи пізно світова спільнота притягне їх до відповідальності за злочинну діяльність", – резюмував народний депутат.