president.gov.ua

"Для мене особисто це був тривалий шлях важкої дипломатичної та внутрішньополітичної роботи. Пам’ятаю кожний крок на цьому шляху, кожне рішення, практично кожну літеру в безвізовому законодавстві. І взагалі ми виконали план, який містив у собі майже 140 умов. Найголовніші з яких стосуються нової ефективної системи безпеки і боротьби з корупцією. Зокрема все антикорупційне законодавство прийняте як одна з умов скасування віз", - цитує Порошенка його прес-служба.

Читайте такожРішення щодо безвізового режиму не буде готовим до травневого саміту Україна-ЄС - джерело

За словами президента, позначку «виконано» стосовно запровадження безвізового режиму можна буде поставити за кілька місяців.

Порошенко також від імені українського народу подякував Єврокомісії за таке рішення, "яке ще більше зближує нас з єдиною європейською родиною".

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 20 квітня, Єврокомісія офіційно запропонувала скасувати візи для українців. Про це заявив єврокомісар з питань міграції та внутрішніх справ Дімітріс Аврамопулос.

"Я радий оголосити, що Єврокомісія сьогодні ухвалила законодавчу ініціативу внести Україну у список країн з безвізовим режимом у візове законодавство. Іншими словами, ми виконуємо наші зобов'язання запропонувати безвізові поїздки в ЄС українським громадянам з біометричними паспортами", - заявив Аврамопулос.

Як відомо, згідно з процедурами ЄС, тепер пропозиція Єврокомісії повинна пройти тривалу процедуру узгодження серед країн-членів Євросоюзу, а також на рівні Європейського парламенту.

Згодом, щонайменше за місяць, вона має бути затверджена Радою ЄС з питань юстиції, свободи та безпеки, що збирається раз на квартал.