Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції сказав адвокат Віталій Сердюк, який захищає інтереси Януковича.

"Хотілося б звернутися до нового генерального прокурора із закликом не допустити втручання політики в справу Майдану, чесно заявити суспільству про відсутність доказів вини Віктора Януковича в скоєних злочинах", - заявив Сердюк.

Читайте такожАдвокат заявляє, що Янукович не міняв українське громадянство, в РФ втікач перебуває на офіційних підставах

Відео дня

При цьому адвокат попросив Луценка приділити час для вивчення матеріалів справи й на відпрацювання всіх версій подій, що відбулися в листопаді 2013 - лютому 2014 років.

"Сьогодні мною було подано на ім'я Горбатюка (начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк) клопотання про залучення як доказів пояснень Віктора Януковича у справі Майдану. Особисто зранку були передані з рук у руки відповідні отримані мною пояснення, після чого, я сподіваюся, що слідство матиме можливість відпрацювати версії, які озвучені не лише політиками у цій справі, а озвучені іншими учасниками процесу", - заявив Сердюк.

Читайте такожСуд ЄС розгляне позов Януковича і його сина щодо санкцій

Як повідомляв УНІАН, за даними Генпрокуратури, Янукович підозрюється в організації більшості випадків насильницьких дій проти учасників Майдану, а також у скоєнні низки економічних злочинів.

У липні 2015 року тодішній генеральний прокурор Віктор Шокін заявив про початок процедури заочного засудження Януковича.