Елисеев, АП, зам / Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв на брифінгу в Києві.

"Ключовою передумовою всіх подальших зрушень на так званому політичному напрямі є забезпечення безпекового блоку зазначених (Мінських – УНІАН) домовленостей", - заявив він.

Читайте такожЄлісєєв після заяви Пан Гі Муна озвучив вимоги до кандидата на посаду нового генсека ООН

Відео дня

"Крім того, ми говорили (під час консультацій радників глав країн "нормандської четвірки" в Мінську - УНІАН) і про питання, пов’язані з виведенням усіх російських формувань, ми говорили про відновлення Україною контролю над неконтрольованою ділянкою україно-російського кордону", - додав Єлісєєв.

При цьому в АП назвали "червоні лінії" виборчого процесу на Донбасі.

Читайте такожЄлісєєв: У Мінську погодили три райони розведення сил і зброї від лінії розмежування на Донбасі

"Що стосується нас як радників (глав держав "нормандської четвірки" - УНІАН), то ми, відповідно до Мінська, обговорювали модальності такого виборчого процесу, тобто ми обговорювали ті "червоні лінії", якім мають бути обов’язково дотримані, які для нас, для України є принципово важливими», - сказав Єлісєєв і додав: "Дуже добре і прикметно, що абсолютно чітко нашу позицію було підтримано з боку наших партнерів".

За його словам, "червоні лінії" – це питання, пов’язані із виведенням військ, забезпеченням безпеки виборів за участі політичних партій, забезпеченням прав внутрішньо переміщених осіб брати участь у виборах. "Ми ці модальності обговорювали, і ми будемо далі рухати цей процес", - наголосив Єлісєєв.