Фото УНІАН

Глава Адміністрації президента України, колишній голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін подав електронну декларацію за 2015 рік, вказавши продаж майна на понад 795 тис. гривень. 

Читайте такожПерший заступник голови АП опублікував е-декларацію

Про це йдеться в декларації Райніна, розміщеній на сайті Єдиного державного реєстру декларацій.

Відео дня

Заробітна плата Райніна, яку він отримав за основним місцем роботи в АП, становила 16 тис. 376 гривень, а у Харківській ОДА - 111 тис. 794 гривні. Також він має дохід за відчуження нерухомого майна у розмірі 795 тис. 400 гривень. 

Райнін, крім того, задекларував 2 тис. 589 дол., розміщених у ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України», та 5 грн - в ПАТ АБ "Укргазбанк". Також він має 30 тис. дол., 15 тис. євро та 200 тис. грн готівкою.

Читайте такожЕ-декларація сина Порошенка: офіс, квартира і три автомобілі

Глава АП володіє квартирою у Харкові (загальна площа 74 кв. м), яка на момент набуття прав на майно у червні 2003 року коштувала 11 тис. 718 грн. У членів його родини - дружина Ганна та син Анатолій - у Харкові є дві квартири (загальною площею 64,80 кв. м та 74 кв. м відповідно). 

Крім того, його дружина володіє 10% від статутного капіталу ТОВ "Учбово-науково- виробничий центр "Охорона праці". Згідно з декларацією, дохід дружини минулого року складався з 42 тис. 515 грн зарплати за основним місцем роботи у ТОВ УНВЦ "Охорона праці", 28 тис. дивідендів та 1 тис. 710 гривень матеріальної допомоги за вказаним місцем роботи. Син глави АП отримував стипендію (3,3 тис. грн).

Згідно з декларацією, Райнін та члени його родини не мають транспортних засобів, цінних паперів чи корпоративних прав.