фото: УНІАН

Про це йдеться у сюжеті "Слідства.інфо", передає Українська правда.

Згідно з інформацією журналістів, фірма "Укрінмаш", яка входить до концерну "Укроборонпром", купувала гусеничні стрічки для військової техніки та двигуни російського виробництва для бронетранспортерів БТР 70. А постачальником виступила британська фірма "Rion Assets Company LTD".

Читайте такожСправа про розкрадання на "Укроборонпромі": антикорупційний комітет просить створити слідчу комісію

Директором британського постачальника "Укрінмашу" виявилася громадянка сейшельських островів Селма Францис.

"Показово те,  що банківський рахунок "Rion Assets Company LTD" відкрито у Латвії. Це стало поширеною практикою, коли компанії, помічені у різного роду оборудках та відмиванні коштів користуються послугами латвійських банків",  - зазначається у сюжеті.

Реальних осіб, що стоять за "Rion Assets Limited LTD", журналісти "Слідства.інфо" знайшли в Києві. На переговорах з "Укрінмашем" британську фірму представляв мешканець столиці.

"У "Укрінмашу" довіреність представника британської компанії, питань не викликала, як і не викликало питань те, що офіційною адресою для листування міжнародної компанії з Туманного Альбіону, у переговорах з "Енергоатомом",  була вказана київська квартира (Дарницький бульвар 3А)", - сказано у розслідуванні.

Читайте такожКабмін дозволив "Укроборонпрому" перераховувати менше прибутку до бюджету - 30% замість 75%

Згідно з документами, які є в журналістів, на закупівлю гусеничних стрічок українським підприємством було витрачено 121 200 доларів за 20 одиниць, або ж 6060 доларів за штуку. На закупівлю двигунів для БТР було витрачено 160 тисяч доларів за 20 одиниць, тобто 8 тисяч доларів за штуку.

"Водночас середня ціна за такі двигуни становить близько 2, максимум 3 тисячі доларів, а це майже вчетверо дешевше того, що "Укрінмаш" купив у британської прокладки", - наголошується в сюжеті.