Конкурс планують завершити не пізніше 6 лютого / УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це член Консультативної комісії з відбору голови НПУ, директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров повідомив сьогодні на прес-конференції в Києві.

Він нагадав, що «на тестування було запрошено 46 претендентів, з них 43 пройшли тестування у вівторок цього тижня, три кандидати не з’явилися, пізніше двоє з них публічно пояснили, чому не взяли участь далі у конкурсі».

«Після цього вчора та позавчора ми займалися тим, що відбирали із цих 43 кандидатів тих, кого ми будемо запрошувати до наступного етапу конкурсу, виходячи з їхніх резюме, мотиваційних листів та результатів тестування», - додав Захаров.

Відео дня

Член Консультативної комісії зазначив, що претенденти на посаду голови Нацполіції проходили General Skills test, який оцінює загалом здатності логічно, абстрактно, вербально мислити.

За його словами, Консультативна комісія з відбору голови Національної поліції за результатами тестів та резюме обрала 10 кандидатів: В`ячеслава Аброськіна (начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області), Леоніда Антоненка (депутат міської ради), Костянтина Бушуєва (заступник голови Нацполіції), Олександра Берладіна (начальник договірного відділу – заступник начальника юридичної служби ТОВ «Промтоварний ринок»), Андрія Вишневського (директор Координаційного центру з надання правової допомоги), Вадима Гіренка (перший заступник керівника Київської місцевої прокуратури №6), Дмитра Головіна (начальник ГУ НП в Одеській області), Сергія Князєва (начальник Департаменту карного розшуку НПУ), Станіслава Людкевича (гендиректор «Інвестиційна група Інеко»), Олексія Шевчука (адвокат).

Читайте такожГоловний претендент на посаду голови Нацполіції відмовився від участі у конкурсі

«Десять кандидатів запрошуються на інтерв’ю з 30 січня по 3 лютого. По дві людини в день будуть проходити інтерв’ю, у кожного це інтерв’ю буде тривати до трьох годин, і після проведення інтерв’ю ми обговоримо результати цього інтерв’ю й остаточно визначимо трьох кандидатів, який ми представимо міністру», - зазначив Захаров.

Він висловив сподівання, що комісія успішно завершить конкурс не пізніше 6 лютого.

Як повідомляв УНІАН, конкурс на посаду голови Національної поліції було оголошено після звільнення у листопаді 2016 року тодішнього керівника відомства Хатії Деканоідзе.

Читайте такожЛуценко: 77% кандидатів на посади в місцевих прокуратурах не працювали в цій системі

13 січня в Нацполіції поінформували, що взяти участь у конкурсі на посаду керівника відомства виявили бажання 64 кандидати. Серед них, зокрема, керівник столичного управління Нацполіції Андрій Крищенко, т.в.о. голови НПУ Вадим Троян, заступник голови - керівника апарату, заступник голови НПУ Бушуєв, працівники регіональних управлінь поліції, ряд адвокатів, декілька пенсіонерів і одна домогосподарка.

24 січня розпочалося тестування кандидатів на посаду керівника Нацполіції. Водночас Троян і Крищенко не з'явились на тестування.

25 січня Троян та Крищенко заявили про відмову від участі в конкурсі на посаду голови Нацполіції.