Фото УНІАН

Про це в ефірі каналу "112 Україна" заявила спікер МЗС України Мар'яна Беца.

"Ми повідомили усі країни-учасниці про кричущі порушення РФ мінських домовленостей. Також повідомили, що зараз відбувається в Авдіївці, про кількість загиблих, поранених. Ми закликали РФ до негайного припинення вогню і підкреслили, що вона несе повну відповідальність за ситуацію в Авдіївці. Нашу позицію підтримали всі партнери, відзначили, що Росія несе відповідальність за підтримку терористів на сході України. РФ була єдиною делегацією, яка фактично повторила свій звичайний нарратив, що у всьому винна Україна", - заявила Беца.

Читайте такожМісія США при ОБСЄ закликає Росію припинити спроби захопити нові українські території

Відео дня

Крім цього на засіданні обговорювалося питання критичної гуманітарної ситуації.

"Були виголошені заяви ключовими гравцями, США, Швейцарією, Канадою, ЄС, Францією, Німеччиною про необхідність припинення цих дій і відповідальності РФ. Також акцент на посилення спроможності спеціальної моніторингової місії верифікації припинення вогню і відведення зброї, і заклик до РФ дозволити ОБСЄ мати доступ до територій України, в тому числі, що не контролюються урядом", - додала Беца.

Також, на сторінці постійного представництва України при ОБСЄ в Twitter повідомляється, що країни-учасники ОБСЄ закликали зобов'язати РФ підтримувати режим припинення вогню.

"Результати засідання ОБСЄ: країни-учасники закликали зобов'язати Росію підтримувати режим припинення вогню і виконати мінські домовленості", - сказано в повідомленні.