Прапор НАТО, ілюстрація / REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні на брифінгу.

Єлісєв визнав, що заява президента України Петра Порошенка про необхідність проведення референдуму з питання вступу до НАТО викликала резонанс.

"По-перше, я хотів би сказати, що президент нічого нового не сказав. Глава держави повторив уже давно відому позицію про те, що останнє слово щодо вступу України до НАТО має належати українському народу", - заявив Єлісєєв.

Відео дня

"І саме в цьому контексті слід сприймати той коментар, який дав президент України щодо перспектив референдуму про НАТО німецькому виданню", - зауважив Єлісєєв.

Читайте такожМрії про "референдум щодо вступу до НАТО"

"Але звичайно, для того, щоб відбувся референдум, потрібні певні умови. І звичайно, рішення і часові рамки проведення референдуму будуть залежати від виконання цих умов. І ключова умова - це досягнення Україною достатньої відповідності критеріям НАТО", - сказав Єлісєєв.

Як повідомляв УНІАН, в інтерв'ю німецькій газеті Berliner Morgenpost Порошенко заявив, що в Україні пройде референдум з питання вступу країни до НАТО. За його словами, чотири роки тому лише 16% громадян підтримували вступ України в Альянс, зараз - 54%.

«Як президент я прислухаюся до думки мого народу і буду проводити референдум з питання про вступ у НАТО. І якщо українці проголосують, я зроблю все можливе, щоб досягти членства в Північноатлантичному альянсі», - заявив Порошенко.