Божок зазначив, що Україна і НАТО зараз перебувають в режимі кризової комунікації / фото: УНІАН

Про це в інтерв’ю власному кореспонденту УНІАН в Брюсселі повідомив виконуючий обов’язки голови місії України при НАТО Єгор Божок.

«З ранку понеділка місія України при НАТО і штаб-квартира Альянсу перебувають в режимі кризової комунікації. Відбувається постійний обмін інформацією про те, що відбувається на сході України», - сказав він.

За словами українського дипломата, того дня він зустрівся із заступником генерального секретаря Роуз Геттемюллер. «Вже в понеділок я її поінформував про те, що відбувається. Одразу ми започаткували механізм кризової комунікації і перебуваємо в постійному контакті», - деталізував Божок.

Відео дня

Читайте такожСитуація в Авдіївці залишається напруженою, бойовики гатять з важкого озброєння – штаб АТО

При цьому в.о. голови місії повідомив, що щойно завершив підготовку «чергової порції» інформації для передачі керівництву НАТО про те, що продовжує відбуватися на сході України. «Україна та НАТО перебувають в готовності провести екстрене засідання Комісії Україна-НАТО відразу, якщо це буде потрібно. Навіть на вихідних. Є підстави вважати, що йде підготовка до подальшої ескалації. Традиційно, як радянська, а тепер російська військова школа робить будь-які ескалації на вихідних», - наголосив дипломат.

Відповідаючи на запитання, чи поділяє НАТО думку про такий розвиток подій, Божок сказав: «НАТО цього не виключає».

Говорячи про те, якою саме може бути допомога Альянсу в разі подальшого загострення ситуації на сході, в.о. місії запевнив, що «наступні кроки можуть бути абсолютно різними». «Головне - зібратися і їх узгодити, якщо це буде потрібно. Головне, що ми не одні, що ми в постійному контакті і взаємодії, у тому числі і з НАТО», - підкреслив Божок.