У МЗС висловили протест / Фото УНІАН

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з рішенням Лефортовського районного суду Москва продовжити на два місяці термін утримання під вартою українського журналіста Романа Сущенка, незаконно затриманого в Росії за сфальсифікованими обвинуваченнями.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі МЗС.

Як заявили у відомстві, судова влада Російської Федерації вкотре знехтувала клопотаннями захисту українського громадянина та консула України про зміну для Сущенка запобіжного заходу на домашній арешт.

Відео дня

Читайте такожФейгін оскаржив рішення суду РФ про продовження арешту Сущенка до 30 червня

«Це, як і провокативний характер його затримання та безпідставність висунутих проти Романа звинувачень, є демонстративним свідченням того, що політично заангажовані справи проти громадян України, які незаконно утримуються в Росії, є невід’ємним елементом гібридної війни, що веде держава-агресор проти України та її народу», - наголошується в повідомленні.

МЗС України вимагає від Росії припинити свавілля щодо незаконно утримуваних громадян України, невідкладно звільнити Сущенка та забезпечити його безперешкодне повернення в Україну.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 26 квітня, Лефортовський районний суд Москви продовжив термін тримання під вартою незаконно затриманого Сущенка до 30 червня 2017 року.

ФСБ Росії 30 вересня 2016 року затримала в Москві власного кореспондента агентства «Укрінформ» Сущенка, назвавши його співробітником української розвідки, який нібито «цілеспрямовано збирав відомості про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Російської Федерації, що становлять державну таємницю». Кримінальну справу було порушено за статтею «шпигунство».