11 липня Верховна Рада позбавила Полякова депутатської недоторканності / фото УНІАН

Генеральний прокурор України Юрій Луценко в офіційному порядку вручив підозри і роз'яснив права народним депутатам Максиму Полякову (“Народний фронт”) та Бориславу Розенблату (позафракційний).

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам.

Луценко додав, що завтра цих депутатів у статусі підозрюваних викликано на перші допити до Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Відео дня

Читайте такожДепутату Довгому найближчим часом пред’являть підозру - Луценко

Як повідомляв УНІАН, 11 липня Верховна Рада позбавила депутатської недоторканності, але відмовилася дати згоду на затримання та арешт Полякова («Народний фронт») та Розенблата (виключеного із фракції "БПП").

За даними прокуратури, в діях Розенблата вбачаються ознаки зловживання впливом та хабарництва на загальну суму 280 тис. доларів, в діях Полякова – ознаки зловживання впливом та хабарництва. Ці депутати підозрюються в отриманні неправомірної вигоди за внесення до парламенту законопроектів і вчинення інших дій, пов’язаних з видобутком бурштину.

12 липня Луценко заявив про намір вручити підозри Розенблату і Полякову. Він викликав їх до ГПУ на 13 липня на 14.30.

Однак сьогодні депутати не прийшли до Генпрокуратури, і Луценко запросив їх для вручення підозр до кабінету керівника апарату Верховної Ради.