Петро Порошенко / REUTERS

Секретар Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник заявляє, що президент вноситиме до парламенту 2 законопроекти, які стосуються Донбасу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам.

Відповідаючи на питання щодо того, що президент начебто внесе до парламенту 2 законопроекти щодо Донбасу, а не лише той законопроект про його реінтеграцію, про який наразі йдеться, Вінник сказав: “Буде ще один законопроект, який буде в Комітеті закордонних справ”.

Відео дня

Цей другий законопроект, додав депутат, стосуватиметься “питань, пов'язаних з міжнародними відносинами”.

Читайте такожКомітет ВР з нацбезпеки сьогодні розгляне законопроект про реінтеграцію Донбасу

На уточнення, чи другий законопроект стосуватиметься продовження дії закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу, парламентар заявив, що йдеться не про це.

“Я можу підтвердити, що буде внесено два (законопроекти — УНІАН). Один — з питань нацбезпеки, а інший — щодо наших міжнародних відносин. Але міжнародні відносини — точно не про продовження особливого статусу”, - підкреслив секретар комітету.

Як повідомляв УНІАН, раніше голова Комітету ВР у закордонних справах Ганна Гопко заявила, що президент має зареєструвати в парламенті законопроект про реінтеграцію Донбасу 4 жовтня, а розглядатися в сесійній залі він може вже в четвер, 5 жовтня.