фото @vysotskiy.ap

Закон про деокупацію України посилить позицію офіційного Києва у питаннях звільнення заручників і щодо можливого розміщення миротворців ООН на Донбасі.

Про це заявив президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

«Закон про деокупацію посилить нашу позицію у боротьбі за звільнення заручників і в питанні щодо можливого розміщення миротворців ООН на Донбасі»,- написав глава держави.

Відео дня

Читайте такожПорошенко: закон про деокупацію Донбасу зміцнює правову базу для застосування ЗСУ та посилює позиції щодо надання Україні зброї

«Росія як країна-агресор не матиме жодного права на участь в цій місії, яка має бути дислокована на всій окупованій території – включно з тимчасово непідконтрольною нам ділянкою українсько-російського кордону», - зазначив президент.

Як повідомляв УНІАН, 6 жовтня Верховна Рада 233 голосами «за» ухвалила у першому читанні президентський законопроект №7163 «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях», який, за словами представника президента у Верховній Раді Ірини Луценко, дасть змогу залучити оборонну зброю і ввести в Україну миротворчу місію.