Спецпризначенці у Святошинському суді / фото twitter.com/superumka

Затриманих у Святошинському райсуді Києва кореспондента УНІАН Сергія Лефтера та близько 20 прихильників Коханівського привезли у Шевченківський райвідділ поліції.

Читайте такожУ Святошинському суді спецпризначенці побили журналіста (відео)

За словами Лефтера, правоохоронці записують дані затриманих.

Відео дня

Коментуючи ситуацію в суді, начальник поліції Крищенко заявив, що особи, які блокували суд вночі, продовжили робити це зранку, і "створилася загроза знову зриву судового засідання по обранню запобіжного заходу Миколі Коханівському".

Як повідомляв УНІАН, сьогодні спецпризначенці у Святошинському райсуді затримали кореспондента УНІАН Лефтера та близько 20 активістів. За словами Лефтера, у деяких із них на обличчі кров.

Як сказав кореспондент УНІАН, його кілька разів вдарили. Попри те, що він кричав, що є журналістом, поліцейські вирвали у нього посвідчення.

Нагадаємо, прихильники лідера добровольчого руху ОУН Миколи Коханівського сьогодні вночі влаштували погром у Святошинському райсуді Києва. Активісти розгромили приміщення і почали зводити барикади з меблів, щоб перешкодити вивезенню Коханівського в ізолятор тимчасового тримання після оприлюднення рішення суду про перенесення засідання з обрання запобіжного заходу на 9.00.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом нічних подій у суді за ст.194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна).