Чиновники з оборонних відомств Росії вибухнули істеричними коментарями у відповідь на слова українського генерала Ігоря Романенко про уразливість Кримського мосту з військової точки зору.

Слова російських чиновників наводить "РИА Новости".

Так, перший заступник голови комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Франц Клінцевич назвав слова Романенко "дитячим лепетом не зовсім адекватного генерала, не до кінця розуміє наслідки можливих таких дій".

Відео дня

При цьому він зазначив, що хоча міст - цивільний, а не військовий об'єкт, на загрозу йому неодмінно буде відповідь.

Читайте такожОкупанти похизувалися готовою ділянкою Кримського мосту: з'явилися свіжі фото

"Як тільки злетить якась ракета або літак з бажанням завдати удару по Кримському мосту <...> ми панькатися не будемо, тому що це зазіхання на нашу територіальну цілісність і загроза для життя громадян Росії", - заявив він.

Голова комісії з інформаційної політики Олексій Пушков назвав слова українського генерала "порожньою загрозою".

"Будь-який випад проти моста став би актом війни. Київ має це розуміти", - заявив Пушков.

А так званий депутат "Держради Криму" Владислав Ганжара і взагалі азвав слова Романенка "ворожими".

"Я вважаю заяву українського генерала ворожою і в той же час абсурдною... На сьогоднішній день Крим є авіаносцем в Чорному морі з точки зору безпеки. Ми з боку української держави подібні погрози щодо якихось ракетних стрільб поруч з республікою чули багато разів. Але Київ може лише робити ворожі заяви, демонструючи обличчя власного режиму", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, генерал-лейтенант запасу, кандидат військових наук, доктор технічних наук, професор, екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ і військовий експерт Ігор Романенко дав оцінку ризиків, які несе для України та її безпеки будується Росією Керченський міст, а також розповів про його вразливість. Як зазначив експерт, з військової точки зору, міст є досить уразливим для авіації, ракет наземного і морського базування.