Солдати НАТО, ілюстрація / REUTERS

Голова Представництва Організації Північноатлантичного договору (НАТО) в Україні, директор Офісу зв'язку НАТО в Україні Александер Вінніков заявляє, що процес реформування сектору безпеки і оборони в Україні в контексті втілення стандартів Альянсу все ще не став незворотнім.

Читайте також"Ви бачите обличчя солдатів": в штаб-квартирі НАТО відкрилася фотовиставка про війну на Донбасі (фоторепортаж)

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на круглому столі «Загроза безпеки України та інших країн «Східного партнерства». Чим можна відповісти».

Відео дня

«Україна поставила для себе дуже амбіційну мету, яка полягає у тому, щоби втілити стандарти та принципи НАТО до 2020 року. Це дуже амбіційна мета. Ми тут для того, аби допомогти Україні на цьому шляху. Ми вважаємо, що реформи, коли з 2014 року були досягнуті значні результати у секторі безпеки і оборони, все ще не набули незворотнього характеру. І більше уваги необхідно зосередити, аби зробити ці реформи систематичними та всеосяжними", - наголосив Вінніков.

У цьому зв'язку дипломат сказав, що ключова реформа, яку Альянс допомагає Україні здійснити, полягає у втіленні цивільного контролю та демократичного нагляду над інституціями у сфері безпеки і оборони. Також він звернув увагу на важливість покращення міжвідомчої співпраці між інституціями у секторі безпеки і оборони.

"Тому, перед тим, як перейти до стандартів НАТО, Україна повинна досягти уніфікованих українських стандартів для її органів у сфері безпеки і оборони", – зазначив Вінніков.