Петра Порошенко запросив на бал його австрійський колега / фото УНІАН

Поїздка президента України Петра Порошенка на Віденський бал в Австрії обійдеться державному бюджету майже у 800 тисяч гривень.

Як свідчать дані сайту Єдиного порталу використання публічних коштів, транзакція за переліт української делегації на чолі з президентом України за маршрутом Київ-Відень-Київ пройшла 2 лютого. Зазначено, що Держказначейською службою за авіапослуги державного авіаційного підприємства "Україна" було перераховано 798 982 гривень, без ПДВ.

Скріншот з сайту spending.gov.ua

Згідно анонсу на сайті президента України, 8 лютого глава держави здійснить робочий візит до Австрії, в рамках якого він разом зі своїм австрійським колегою Александером ван дер Белленом відвідає Віденський оперний бал.

Відео дня

Читайте такожНа творців журналістського розслідування про відпочинок Порошенка на Мальдівах чиниться тиск

«Віденський оперний бал - щорічний державний захід, в якому бере участь керівництво країни. Президент Австрії має честь запросити на цей захід Голову однієї з держав як особистого гостя», – йдеться в повідомленні.

Під час візиту Петро Порошенко обговорить з президентом ван дер Белленом і прем'єр-міністром Австрії Себастіаном Курцом питання подальшого поглиблення політичного діалогу на найвищому рівні, торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва між двома державами, розвиток ситуації на Донбасі і зміцнення санкційної політики ЄС з метою підтримки міжнародних зусиль з відновлення територіальної цілісності і суверенітету України.